Gezonde school
Een gezonde levensstijl is belangrijk voor jong en oud. Daarom willen wij als school, ondersteund door de gemeente Amsterdam, dat kinderen gezond opgroeien. De school stimuleert hun leerlingen gezonder te eten en te drinken en voldoende te bewegen. Fitte kinderen leren beter, presteren beter op school en kunnen zich beter concentreren. We werken met doelen die een gezonde leefstijl bij kinderen bevorderen. Daarom staat gezondheid regelmatig op de agenda en koppelen wij het zoveel mogelijk aan de IPC-thema’s. De school en de ouders zetten zich samen in voor gezond gedrag van kinderen. 

De afspraken:
De leerlingen drinken water, eten groente of fruit als tussendoortje, en een bruine/volkoren boterham met gezond en gevarieerd beleg als lunch. Als de leerlingen jarig zijn mogen zij een gezonde, maar bescheiden traktatie uitdelen in de klas. Gedurende de schooldag kunnen de kinderen regelmatig water drinken uit hun dopper of een flesje water. Is de dopper kwijt, of heeft uw kind er geen, dan kunt u navraag doen bij de conciërge. 

Gezond trakteren
Op onze website vind u een overzicht met voorbeelden van gezonde traktaties.
Afspraak: 1 ding om te eten (gezond), geen snoep en speelgoed.

Wilt u meer te weten komen over de gezonde school, of heeft u nog andere vragen? Dan kunt u terecht op onderstaande website.

Waarom gezonde school?
Meer informatie leest u hier. 

Je kan de inhoud van deze pagina niet kopiëren